Ресурсний транс СВЯТКОВИЙ ТОРТ. Автор Ганна Чміль, випускниця другого набору навчальної програми "Основи еріксонівського гіпнозу та гіпнотерапії" (тренер Євгеній Тичковський)
Відчуваючи себе комфортно і безпечно, ви дозволяєте звукам мого голосу заспокоїти вашу душу та тіло. Все ваше тіло розслабляється, наче рухається в сповільненому темпі. З кожним сказаним мною словом ви відчуваєте спокій та розслаблення.
Через кілька миттєвостей… я попрошу вас… подумки відправитися в місце ….де ви зможете спостерігати…або подумки уявляти … приготування торту…можливо це буде спогад… як ви….або хтось близький вам …готував цю страву. І коли необхідний образ прийде…… ви можете дати мені про це знати, просто кивнувши головою,або здійсните легкий рух пальцем руки, який відповідаю відповіді «так», у вас для цього є весь необхідний час. (Кивок головою, або рух пальця).
Добре... Будь ласка, деякий час зберігайте контакт з цим образом ... тому що я не знаю, де це .… і я не знаю, яка пора року ... і який час доби ... і яка стоїть погода... і я навіть не знаю, чи в уявленому вами місці ви перебуваєте самі … чи хтось знаходиться поруч з Вами.
І своїм внутрішнім поглядом ви можете бачити те, що вас оточує в цей момент вашого життя…я
Ви можете бачити, як падає світло ... як лягають тіні ... як співвідносяться форми та образи. Ви можете бачити те, що розташовано близько від Вас , те, що на передньому плані, і те, що далеко, те, що знаходиться далі від Вас... зовсім далеко. Ви можете бачити те, що розташоване зліва, і те, що знаходиться справа. Ви можете бачити те, що нагорі, і те, що внизу.... і серед всього того, що вас оточує ви бачите продукти з яких скоро…зовсім скоро буде створений солодкий….запашний торт…..ви бачите білосніжне борошно…..яке з шорохом сиплеться на стіл……ніжні…розмірені звуки наповнюють простір…..ви відчуваєте як борошно просипається між пальцями….і ви пробуєте відчути запах, що огортає вас….немов бере в полон….. це відчуття п’янить…і заворожує….тож скляним…прозорим стаканом ви відміряєте 5 мірок борошна….. Добре…продовжуючи приготування торту…… ви берете коричневі…курячі яйця….можливо ви їх купили в магазині…можливо у старенької бабусі на базарі…я не знаю….але вам потрібно вбити 4 яйця в цю білосніжну гору борошна. Яскраві ,жовті плями…немов сонячне світло….розчиняються…провалюються в білу ..пухку гірку….ви вливаєте запашну воду з лимонним соком .Яка пахне свіжістю….можливо у вас навіть з’являється смак лимону на губах…
І тут починається танець навколо тіста…повільними…сильними та впевненими рухами ви торкаєтесь до тіста….з кожним рухом…воно стає…еластичнішим .та пружнішим….його однорідна структура милує око…гладенький…блискучий комок….який так спокусливо пахне ви накриваєте чистим білим рушником…. І починаєте робити іншу половину тіста….берете великий шматок вершкового масла…який так і хоче перетворитися на кулінарний шедевр….він тане в ваших руках і ви розминаєте його з пахучим борошном….перетворюючи на масу, що схожа на пластилін…..а потім ховаєте в холодильник…де тісто за 30 хв замерзає…та стає твердим та холодним на дотик і пахне холодним маслом…. І в міру того, як проходить час….ви змішуєте ці два комки…спочатку вони немовби опираються….і вмішувати їх одне в одне здається важко…та з плином часу…рухи стають все легшими…тісто розігрівається в ваших руках….стає однакової структури та кольору….гладеньке….світле….запашне…..ви чуєте як воно прилипає та відлипає від рук….як б’ється об стіл…і стає готовим до розкачування на тонкі….майже прозорі слої…що будуть поступово рум’янітися….підніматися і виростати …в гарячій….розігрітій до 230 градусів духовці…..і коли запаморочливий запах рознесеться довкола…коли коржі стануть золотистими…час буде виймати коржі…із шорохом складати на тарілку…..вони такі тонкі та крихкі…так і чекають як їх перемажуть кремом…..і в цей момент так виразливо відчувається запах…все майже готового… для смачнючого…солодкого…та на вигляд такого великого та баготослойного торта….
Лише крем….залишилось приготувати…ніжний….густий та масляно-вершковий крем…..який промочить крихкі коржі…доповнить його незабутніми смаковими акцентами….довершить красиву композицію….обсмажуємо борошно на сухій пательні…до золотистого, світло-жовтого кольору…а потім вбиваємо її до свіжих яєць…і заливаємо тонкою струйкою….тепле…спінене молоко з цукром….всю суміш…на маленькому вогні….ми повільно варимо…помішуючи плавними…круговими рухами…до повного загустіння крему…тепер він такої консистенції як сметана…пахне ваніллю та молоком….
Можливо… у Вас вже з’явився знайомий смак на губах ... можливо, ви пам’ятаєте його ще з дитинства…коли всі збирались за великим столом…….можливо спробували його не так давно…. я це не знаю ...але цей смак….запам’ятався….і викликає приємні відчуття….розслаблення в тілі….
І в міру того, як проходить час, ви можете відчути приємне розслаблення та заспокоєння по всьому тілі... і коли це гарне почуття прийде, рухом головою Ви дасте мені про це знати. І є весь необхідний час, щоб дозволити прийти цьому почуттю ...
(Кивок головою).
Добре… Будь ласка, деякий час зберігайте контакт з цим приємним відчуттям. Тому що ця емоція, це почуття - це ресурс ... ресурс, який допоможе вирішувати проблеми, долати перешкоди, наближатися до мети ... тому що зараз ваше безсвідоме може знайти оптимальні шляхи використання цього ресурсу ... і використовувати його ... стосовно нинішнім … майбутнім ситуацій вашого життя ...
І ця дуже важлива… і дуже потрібна робота може тривати ... і в звичайному бадьорому стані ... і уві сні ... може тривати години, дні, тижні, може тривати довший час ... стільки, скільки необхідно ... щоб ви могли скористатися ... результатами ... цієї роботи.
І є якась частина цієї роботи, яка повинна бути виконана саме тут і зараз ... і коли ця частина роботи буде виконана, Ваше безсвідоме дозволить вам зробити глибокий вдих, злегка потягнутися, відкрити очі і повернутися в звичайний стан .., і коли ви повернетеся в звичайний стан, я сподіваюся, що ви будете відчувати себе добре, бадьорим, відпочившим .. і ми зможемо поговорити.