Блог

Форма поиска

Ресурсний транс СВЯТКОВИЙ ТОРТ

Ресурсний транс  СВЯТКОВИЙ ТОРТ.  Автор Ганна Чміль, випускниця другого набору навчальної програми  "Основи еріксонівського гіпнозу та  гіпнотерапії"    (тренер Євгеній Тичковський)

Відчуваючи себе комфортно і безпечно, ви дозволяєте звукам мого голосу заспокоїти вашу душу та тіло. Все ваше тіло розслабляється, наче рухається в сповільненому темпі. З кожним сказаним мною словом ви відчуваєте спокій та розслаблення.

Через кілька миттєвостей… я попрошу вас… подумки відправитися в місце ….де ви зможете спостерігати…або подумки уявляти … приготування торту…можливо це буде спогад… як ви….або хтось близький вам …готував цю страву. І коли необхідний образ прийде…… ви можете дати мені про це знати, просто кивнувши головою,або здійсните легкий рух пальцем руки, який відповідаю відповіді «так», у вас для цього є весь необхідний час.       (Кивок головою, або  рух пальця).
Добре... Будь ласка, деякий час зберігайте контакт з цим  образом ... тому що я не знаю, де це  .… і я не знаю, яка пора  року ... і який час доби ... і яка стоїть погода... і я навіть не знаю,  чи в  уявленому вами місці  ви  перебуваєте самі …  чи  хтось знаходиться  поруч з Вами.

І своїм внутрішнім поглядом ви можете бачити те, що вас оточує в цей  момент вашого життя…я
Ви можете бачити, як падає світло ... як лягають тіні ...  як співвідносяться форми та образи. Ви можете бачити те, що розташовано  близько від Вас , те, що на передньому плані, і те, що далеко, те, що знаходиться  далі від Вас...  зовсім далеко.  Ви можете бачити те,  що розташоване  зліва,  і те, що знаходиться справа. Ви можете бачити те, що нагорі, і те, що внизу.... і серед всього того, що вас оточує ви бачите продукти з яких скоро…зовсім скоро буде створений солодкий….запашний торт…..ви бачите білосніжне борошно…..яке з шорохом сиплеться на стіл……ніжні…розмірені звуки наповнюють простір…..ви відчуваєте як борошно просипається між пальцями….і ви пробуєте відчути запах, що огортає вас….немов бере в полон….. це відчуття п’янить…і заворожує….тож  скляним…прозорим стаканом ви відміряєте 5 мірок борошна….. Добре…продовжуючи приготування торту…… ви берете коричневі…курячі яйця….можливо ви їх купили в магазині…можливо у старенької бабусі на базарі…я не знаю….але вам потрібно вбити 4 яйця в цю білосніжну гору борошна. Яскраві ,жовті плями…немов сонячне світло….розчиняються…провалюються в білу ..пухку гірку….ви вливаєте запашну воду з лимонним соком .Яка пахне свіжістю….можливо у вас навіть з’являється смак лимону на губах…

І тут починається танець навколо тіста…повільними…сильними та впевненими рухами ви торкаєтесь до тіста….з кожним рухом…воно стає…еластичнішим .та пружнішим….його однорідна структура милує око…гладенький…блискучий комок….який так спокусливо пахне ви накриваєте чистим білим рушником…. І починаєте робити іншу половину тіста….берете великий шматок вершкового масла…який так і хоче перетворитися на кулінарний шедевр….він тане в ваших руках і ви розминаєте його з пахучим борошном….перетворюючи на масу, що схожа на пластилін…..а потім ховаєте в холодильник…де тісто за 30 хв замерзає…та стає твердим та холодним  на дотик і пахне холодним маслом…. І в міру того, як проходить час….ви змішуєте ці два комки…спочатку вони немовби опираються….і вмішувати їх одне в одне здається важко…та з плином часу…рухи стають все легшими…тісто розігрівається в ваших руках….стає однакової структури та кольору….гладеньке….світле….запашне…..ви чуєте як воно прилипає та відлипає від рук….як б’ється об стіл…і стає готовим до розкачування на тонкі….майже прозорі слої…що будуть поступово рум’янітися….підніматися і виростати …в гарячій….розігрітій до 230 градусів духовці…..і коли запаморочливий запах рознесеться довкола…коли коржі стануть золотистими…час буде виймати коржі…із шорохом складати на тарілку…..вони такі тонкі та крихкі…так і чекають як їх перемажуть кремом…..і в цей момент так виразливо відчувається запах…все майже готового… для смачнючого…солодкого…та на вигляд такого великого та баготослойного торта….

Лише крем….залишилось приготувати…ніжний….густий та масляно-вершковий крем…..який промочить крихкі коржі…доповнить його незабутніми смаковими акцентами….довершить красиву композицію….обсмажуємо борошно на сухій пательні…до золотистого, світло-жовтого кольору…а потім вбиваємо її до свіжих яєць…і заливаємо тонкою струйкою….тепле…спінене молоко з цукром….всю суміш…на маленькому вогні….ми повільно варимо…помішуючи плавними…круговими рухами…до повного загустіння крему…тепер він такої консистенції як сметана…пахне ваніллю та молоком….

Можливо… у Вас вже  з’явився   знайомий  смак на губах ...  можливо,  ви пам’ятаєте його ще з дитинства…коли всі збирались за великим столом…….можливо спробували його не так давно…. я це не знаю ...але цей смак….запам’ятався….і викликає приємні відчуття….розслаблення в тілі….

І в міру того, як проходить час, ви можете відчути приємне розслаблення та заспокоєння по всьому тілі... і коли це гарне почуття прийде, рухом  головою Ви дасте мені  про це знати. І є весь необхідний час, щоб дозволити прийти цьому почуттю ...
(Кивок головою).
Добре… Будь ласка, деякий час зберігайте контакт з цим приємним відчуттям. Тому що ця емоція, це почуття - це ресурс ... ресурс, який допоможе вирішувати проблеми, долати перешкоди, наближатися до мети ... тому що зараз ваше безсвідоме може знайти оптимальні шляхи використання цього ресурсу ... і використовувати його ... стосовно нинішнім …  майбутнім ситуацій вашого життя ...
І ця   дуже важлива…  і дуже потрібна робота може тривати ... і в звичайному бадьорому стані ... і уві сні ... може тривати години, дні, тижні, може тривати довший час ...  стільки, скільки необхідно ... щоб ви могли скористатися ... результатами ... цієї роботи.
І є якась частина цієї роботи, яка повинна бути виконана саме тут і зараз ... і коли ця частина роботи буде виконана, Ваше безсвідоме дозволить вам зробити глибокий вдих, злегка потягнутися, відкрити очі і повернутися в звичайний стан .., і коли ви повернетеся в звичайний стан, я сподіваюся, що ви будете відчувати себе добре, бадьорим, відпочившим .. і ми зможемо  поговорити.

Информация Eugen

Блог

Read blog →

ПОДРОСТКОВЫЙ ВРЗРАСТ

Опубликовано Мнения ученых разошлись

Подростковый возраст - это переход от детства к взрослости. Процесс акселерации нарушил привычные возрастные границы подросткового возраста. Медицинская, психологическая, педагогическая, юридическая, социологическая литература определяет разные границы подросткового возраста:
10-14 лет, 14-18 лет, 12-20 лет и т.д
В Украине принято различать младший подростковый возраст 12-13 лет, средний-14-15 лет, старший-16-17 лет.

Надежное противотревожное расслабление мышц

Опубликовано Самопомощь

Миорелаксация по  Джейкобсону ( модификация Е. Тычковского)

В классической методике аутотренинга (авторство Shulce и различных модификаций метода), сущность усвоения упражнений заключается в освоении тех или других ощущений в результате самовнушения.

Первые два стандартных упражнения аутотренинга - миорелаксация.                         

Для формирования навыка быстрого вызывания мышечного расслабления через АУТОТРЕНИНГ, Вам понадобится 3-4 месяца

Доказова медицина - клінічний гіпноз

Опубликовано Гипноз

Клінічний гіпноз, є доказовим психотерапевтичним методом (Тематичний дискурс по Вікіпедії)

«У випадку, коли психотерапевт,  з метою лікування, викоримтовує недоказові методи, він зобов’язаний інформувати пацієнта, що це не лікування, а експеримент»                                                                                                                                                                                                                         (психотерапевтична етика)

 

Метафора - це набуття досвіду та зміна сенсу

Опубликовано Гипноз

Мудрість психотерапевта говорить, що змінити людину може досвід і сенс, який вона в нього вкладає. Люди - це земні істоти, що створюють зміст. Якщо ви розповідаєте людині про гусінь, яка сидить на капусті і мріє літати, людина буде шукати в цьому сенс - і знаходити його.